Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Recetë e një ëmbëlsire kaq praktike dhe joshëse deri në grimcën e fundit. Ju bëftë mirë!
Lajmë dhe qërojmë mollët, i presim ato në kubikë dhe i vendosim në një tigan duke shtuar në të sheqer, kanellë, ujë dhe i trazojmë.
Më pas vendosim kapakun duke i lënë të ziejnë për 5 minuta në temperaturë mesatare. I trazojmë deri sa molla të karamelizohet.
Në një tenxhere vendosim qumështin duke lënë pak mënjanë për të tretur niseshtenë. Shtojmë tek qumështi sheqer, 3-4 pika ekstrakt vaniljeje dhe e lëmë të ngrohet.
Ndërkohë tresim niseshtenë në pak qumësht dhe e shtojmë në qumësht duke e trazuar vazhdimisht që të formohet një masë homogjene.
Në një tas vendosim pak mollë të karamelizuara në fund të gotës. Shtojmë pudingun dhe përsëri vendosim mollë të karamelizuara duke i spërkatur me arra të thërrmuara. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment