Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, kombinoni djathë krem me çedar, pluhur hudhër, gjysmën e proshutës, gjysmën e arrave dhe gjysmën e qepëve të njoma.
Shtoni kripë dhe piper dhe përzijini derisa të kombinohen.
Hidheni përzierjen në një tjetër tas dhe jepini formë përzierjes me duar.
Vendoseni në frigorifer të ngurtësohet pak.
Në një pjatë të madhe, kombinoni qepët e mbetura, proshutën, dhe arrat amerikane.
Përzijini në mënyrë që ato të shpërndahen në mënyrë të barabartë në pllakë.
Hiqni përzierjen e djathit nga frigoriferi dhe shtojeni në përzierje, duke e shtypur më shumë me duart tuaja nëse është e nevojshme.
Vendoseni në një pjatë dhe sherbejeni me biskota ose perime.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment