Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni grilën e furrës në nivelin më të lartë dhe vendosni një tigan të madh me ujë të kripur të ziejë. Lani preshin, hiqni dhe hidhni shtresat e jashtme dhe shtojeni në tigan. Gatuajeni për 2 minuta derisa të fillojë të zbutet, më pas transferojeni menjëherë në një enë me ujë të ftohtë. Pasi të jetë ftohur, kullojeni, thajeni dhe priteni për së gjati, vendoseni në një tepsi, me anën e prerë poshtë dhe lyejeni me 2 lugë gjelle vaj.
Hidhni hudhrat dhe açuget në një procesor ushqimi për të formuar një pastë. Me motorin në punë, shtoni mustardën, 2 lugë lëng limoni, të verdhat e vezëve dhe pak erëza, më pas shtoni gradualisht pjesën tjetër të vajit, pikë-pikë, derisa salca të trashet. Përzieni parmixhianon, provojeni për erëza dhe shtoni më shumë lëng limoni, nëse dëshironi. Ndani salcën midis dy tasave. Shtoni ujë në një tas derisa të bëhet një konsistencë e lëngshme. Mbajeni tasin tjetër në frigorifer për një ditë tjetër – funksionon mirë me mish qengji të pjekur ose në sanduiçe. Ruhet ne frigorifer per 2 dite.
Piqeni preshin në skarë për 5 minuta derisa të nisë të nxihet, më pas vendoseni në një pjatë servirjeje, shpërndani mbi të lajthitë dhe majdanozin dhe spërkatini me salcën e açugeve.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento