Po shtoni peshë edhe pse nuk hani shumë? Problemi me organizmin tuaj është ky…

Shumë prej nesh nuk e kuptojmë se ku po gabojmë, që nuk po mundemi të arrijmë peshën tonë ideale ose po shtojmë më shumë seç duhet. E gjitha lidhet me regjimin tuaj ditor.

1.Nuk po flini sa duhet gjumë.

8983460-maloshbitos-1484047064-650-64da7ff8ea-1484556038

Rekomandim: Duhet të flini të paktën 8 orë gjumë natën.

2.Po hani më shumë seç duhet në darkë

8983310-shells-1626976_960_720-1484047250-650-7174d34e7d-1484556038

Rekomandim: Zgjidhni një darkë të lehtë që konsiston te proteinat dhe perimet.

3.Shkoni në shtrat menjëherë pasi konsumoni darkën.

8983510-adult-1867769_960_720-1484047702-650-4c8eae40c9-1484556038

Rekomandim: Duhet ta konsumoni darkën rreth 1 orë e gjysmë ose 2 orë para se të shkoni në shtrat.

4.Hani ushqim të skuqur për darkë.

8983410-fried-chicken-250863_960_720-1484047959-650-8508ebcb19-1484556038

Rekomandim: Duhet të zgjidhni ushqimet e pjekura ose të ziera për në darkë.

5.Konsumoni ushqim pikant për në darkë.

8983760-teriyaki-246826_960_720-1484047942-650-fdc16d043b-1484556038

Rekomandim: Ushqimi pikant është i mirë për të shpejtuar metabolizmin. Konsumoje, vetëm jo në darkë.

6.Hani konfleksa ose karbohidrate të tjera për darkë.

8983560-cereal-1444495_960_720-1484048036-650-33e5efb19e-1484556038

Rekomandim: Për darkë mund të konsumoni “smoothie” ose fruta, të gjitha llojet e sallatave ose ushqimeve me proteina. Por në porcione të vogla.

7.Ju pëlqeni të hani ëmbëlsira në darkë.

8983710-cupcake-252805_960_720-1484048065-650-10438453c8-1484556038

Rekomandim: Për ëmbëlsirë konsumoni disa fruta.

8.Hani patatina ose ushqime të ngjashme pas darkës.

8983260-popcorn-731053_960_720-1484048126-650-62fce617f0-1484556038

Rekomandim: Shmangni bukën, biskotat dhe çdo ëmbëlsirë pas darkës.

9.Tentoni që të anashkaloni darkën.

8983360-persona-preparada-para-comer_1112-292-1484048230-650-d20e2008d5-1484556038

Rekomandim: Edhe pse nuk keni kohë për një drekë ose darkë të bollshme, të paktën hani fruta.

10.Konsumoni alkool ose kafeinë.

8983660-coffee-563797_960_720-1484048372-650-6bf7fc628b-1484556038

Rekomandim: Zgjidhni lëngje frutash natyrale ose qumësht të ngrohtë. Gjithmonë përfundojeni ditën me një gotë me ujë.

11.Përdorni telefonin ose kompjuterin para se të flini.

8983210-phone-1052023_960_720-1484048428-650-83f0b292fa-1484556038

Rekomandim: Fikini të paktën një orë përpara se të shkoni në shtrat. Lexoni një libër ose dëgjoni muzikë relaksuese.

12.Shkoni në shtrat vonë çdo natë.

8983610-children-403582_960_720-1484048497-650-9fa8e37d55-1484556038

Rekomandim: Shkoni në shtrat sapo të ndiheni përgjumësh. Nëse ndiheni energjik bëni disa ushtrime fizike.

Lini një koment