Po afrojnë Pashkët. Është koha të mësojmë këtë ëmbëlsirë
1 limon
350 gr miell
1 portokall
25 gr maja birre
Pak kripë
Pak gjalpë
30 gr struto (lloj yndyre shtazore (derri) në formë kremi, e ngjashme me gjalpin)
100 gr sheqer
9 vezë
1.Në një tas me ujë të ngrohtë, hidhni 25 gr maja birre, më pas shtoni 2 lugë miell, përziejini me një rrahëse vezësh që të mos formohen gungëza dhe lëreni të vijë për të paktën një orë.
2.Lani mirë portokallin dhe limonin. Më pas grijuni lëkurën.
3.Mbi një plan pune, shtoni miellin në formë vullkane, formoni një vrimë në qender të tij, shtoni struton, 3 vezë dhe pak kripë. Shtoni lëkurën e agrumeve, masën me maja e miell që keni lënë mënjanë dhe përziejini derisa të përftoni një masë kremoze.
4.Merrni një tepsi me formë (ajo ku bëni kekun), lyejeni me gjalpë dhe përhapni brumin në të. Mbulojeni me një pecetë dhe lëreni të vijë për 3-4 orë.
5.Vendosni vezët e tjera siç janë tek ëmbëlsira dhe piqeni në 210 gradë për 10 minuta, më pas uleni temperaturën në 170 gradë Celsius dhe vazhdoni ta piqni edhe për 45 minuta të tjera. Lëreni të ftohet dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment