Plotësoni tryezën tuaj, me një sallatë me patate e ullinj
1 qepë e njomë e larë dhe e pastruar
4 patate
2 feta proshutë të tymosur
¼ filxhan me ullinj të zinj
1 domate
Kripë, piper
Vaj ulliri
1.Qeroni patatet dhe ziejini në një tenxhere me ujë të kripur. Më pas kullojini dhe lërini të ftohen.
2.I prisni në copa dhe vendosini në një pjatë për servirje. Prisni domaten në kubik të vegjël, proshutën dhe hidhini tek patatet.
3.Grini imët qepën e njomë dhe e shtoni tek sallata.
4.Shtoni më pas edhe ullinjtë, kripë, piper dhe vajin e ullirit.
5.I përzieni të gjitha bashkë dhe shërbejeni menjëherë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment