Ngroheni furrën në 165 gradë dhe vendosni një tavë me letër kuzhine.
Rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas derisa përzierja të bëhet kremoze. Shtoni vezët, lëkurën e portokallit, ekstraktin e portokallit dhe ekstraktin e bajameve.
Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën në një enë të veçantë; përzieni përbërësit e thatë me përbërësit e lagësht për të bërë një brumë të fortë. Përzieni boronicat e ëmbla në brumë. Formoni brumin në një top, priteni në gjysma dhe formoni forma. Vendosni format në fletën e përgatitur të pjekjes.
Piqeni në furrën e parangrohur derisa skajet të skuqen lehtë, 20 deri në 25 minuta. Lërini biskotat të ftohen plotësisht.
Pritini shiritat e biskotave në feta në një diagonale dhe vendosni fetat në tavën e pjekjes me letrën e kuzhinëd. Piqni biskota derisa të skuqet dhe kafe të lehtë të artë, rreth 7 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento