Ngroheni furrën në 165 gradë dhe vendosni një tavë me letër kuzhine.
Rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas derisa përzierja të bëhet kremoze. Shtoni vezët, lëkurën e portokallit, ekstraktin e portokallit dhe ekstraktin e bajameve.
Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën në një enë të veçantë; përzieni përbërësit e thatë me përbërësit e lagësht për të bërë një brumë të fortë. Përzieni boronicat e ëmbla në brumë. Formoni brumin në një top, priteni në gjysma dhe formoni forma. Vendosni format në fletën e përgatitur të pjekjes.
Piqeni në furrën e parangrohur derisa skajet të skuqen lehtë, 20 deri në 25 minuta. Lërini biskotat të ftohen plotësisht.
Pritini shiritat e biskotave në feta në një diagonale dhe vendosni fetat në tavën e pjekjes me letrën e kuzhinëd. Piqni biskota derisa të skuqet dhe kafe të lehtë të artë, rreth 7 minuta.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento