Ngroheni furrën në 165 gradë dhe vendosni një tavë me letër kuzhine.
Rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas derisa përzierja të bëhet kremoze. Shtoni vezët, lëkurën e portokallit, ekstraktin e portokallit dhe ekstraktin e bajameve.
Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën në një enë të veçantë; përzieni përbërësit e thatë me përbërësit e lagësht për të bërë një brumë të fortë. Përzieni boronicat e ëmbla në brumë. Formoni brumin në një top, priteni në gjysma dhe formoni forma. Vendosni format në fletën e përgatitur të pjekjes.
Piqeni në furrën e parangrohur derisa skajet të skuqen lehtë, 20 deri në 25 minuta. Lërini biskotat të ftohen plotësisht.
Pritini shiritat e biskotave në feta në një diagonale dhe vendosni fetat në tavën e pjekjes me letrën e kuzhinëd. Piqni biskota derisa të skuqet dhe kafe të lehtë të artë, rreth 7 minuta.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento