Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 165 gradë dhe vendosni një tavë me letër kuzhine.
Rrihni gjalpin dhe sheqerin së bashku në një tas derisa përzierja të bëhet kremoze. Shtoni vezët, lëkurën e portokallit, ekstraktin e portokallit dhe ekstraktin e bajameve.
Bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën në një enë të veçantë; përzieni përbërësit e thatë me përbërësit e lagësht për të bërë një brumë të fortë. Përzieni boronicat e ëmbla në brumë. Formoni brumin në një top, priteni në gjysma dhe formoni forma. Vendosni format në fletën e përgatitur të pjekjes.
Piqeni në furrën e parangrohur derisa skajet të skuqen lehtë, 20 deri në 25 minuta. Lërini biskotat të ftohen plotësisht.
Pritini shiritat e biskotave në feta në një diagonale dhe vendosni fetat në tavën e pjekjes me letrën e kuzhinëd. Piqni biskota derisa të skuqet dhe kafe të lehtë të artë, rreth 7 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento