Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Përgatiteni edhe ju këtë pjatë të thjeshtë, ideale për të mbledhur në tryezë të gjithë familjen apo miqtë që ju kanë ardhur për vizitë....
Si fillim zieni makaronat në një tenxhere me ujë. Shtoni në ujë një lugë gjelle vaj dhe kripë.
Pasi makaronat të jenë gati, kullojini dhe i lini gati në tenxhere.
Lani spinaqin dhe thajeni mirë. E prisni në copa të vogla.
Në një tigan me pak vaj skuqni qepën e grirë imët dhe më pas shtoni spinaqin. Sapo të bjerë volumi shtoni specat e prera imët dhe i përzieni mirë.
Pasi spinaqi të jetë gati, ia shtoni pastave. Në fund i shtoni misrat, i përzieni edhe njëherë dhe koha për t’i ngrënë erdhiiiii!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment