1.Vakim qumështin dhe e përziejmë me sheqerin, majanë dhe pak miell. Më pas shtojmë vajin, kripën dhe miellin tjetër.
2.E punojmë mirë brumin e përgatitur dhe e lemë në një enë të mbuluar derisa brumi të dyfishojë vëllimin.
3.Pasi brumi të ketë ardhur e ndajmë në topthza sa 1 kokërr mandarine dhe secilën ndarje e hapim në pite.
4.Vendosim mbi çdo pite nga një lugë djathë të thërrmuar dhe e mbështjellim.
5.Ose mund të bëjmë një mënyrë tjetër duke e vendosur mbushjen me djath në mes të dy piteve të cilat me anë të një piruni i ngjeshim dhe i bashkojmë me njëra tjetrën.
6.I lyejmë pitet e mbushura me djathë, me pak gjalpë dhe i vendosim të piqen në temperaturë mesatare në një tigan që nuk ngjit.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment