Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Ngroheni skarën.
Hidhni kos, 2 e 1/2 lugë vaj ulliri, lëng limoni, hudhër, 1/4 lugë çaji kripë në një tas të madh.
Shtoni lakrën dhe përzijeni mirë me pjesën tjetër,pastaj lereni të pushojë në temperaturë dhome.
Ndërkohë përgatisni karkalecat.
Hidhni karkalecat me vajin e ullirit të mbetur në një fletë pjekjeje.
Lerini të gatuhen 4 deri në 5 minuta dhe lereni të ftohet pak.
Shtoni karkalecat, qiqrat, domatet dhe qepët në tasin me lakra.
Vendosni pitat në mikrovalë të ngrohen rreth 30 sekonda.
Nxirrini nga mikrovala dhe mbushini me përzierjen e përgatitur të karkalecave.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment