Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një enë të madhe kombinoni miellin, kripën, majanë dhe sheqerin. I përzieni mirë dhe gradualisht shtoni ujin.
Punojeni mirë masën dhe e lini të pushojë në një vend të ngrohtë për 3-4 orë.
Më pas e ndani në toptha të vegjël dhe filloni e hapni pitet.
Brenda vendosni djathin guda, pak spinaq dhe djathin kaçkavall.
I mbyllni pitet me dorë dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj luledielli ( që duhet të jetë nxehur paraprakisht).
Kështu veproni deri në fund me të gjitha pitet. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment