Sugjerojmë:

Pite me pançetë, brokoli dhe erëza

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 30 min

Ingredientët

  • 6 copa brokoli
  • 4 pançeta
  • 4 copa djathë ricotta
  • ½ lugë çaji pluhur hudhre
  • 1 lugë çaji erëza
  • 2 pite
  • ¼ filxhan djathë parmixhano
  • 8 lugë çaji vaj ulliri
  • Kripë
  • Piper

Udhëzimet

1

Lani dhe thani të gjitha produktet.

2

Rregulloni tavën e furrës në mënyrë që ajo të jetë në pozicionin më të afërt me zjarrin dhe vendosni një fletë pjekje në të.

3

Pritini brokolin në copa të vogla.

4

Ngrohni tiganin mbi nxehtësinë mesatare.

5

Shtoni pançetën dhe gatuajeni derisa të fillojë të lëshojë vaj, rreth 2 minuta.

6

Shtoni 1 lugë çaji vaj ulliri dhe brokoli në tigan dhe gatuajeni deri sa brokoli të zbutet.

7

Shtoni kripë dhe piper dhe hiqeni tiganin nga nxehtësia.

8

Në një tas të vogël, përzieni së bashku riçota, vaj ulliri, ½ lugë hudhër pluhur, ½ lugë erëz dhe pak kripë dhe piper.

9

Përhapeni përzierjen e ricotave në mënyrë të barabartë mbi pitet dhe hidhni sipër panceta, brokoli dhe djathë parmixhano.

10

Hiqni me kujdes tavën e pjekjes nga furra dhe spërkateni me vaj ulliri.

11

Vendosni mbi to pitet e përgatitura dhe lërini të piqen deri sa djathi të shkrijë, 3-4 minuta.

12

Pasi të piqen sherbejini pitet me erëzat e prera në feta.

Lini një koment