Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Lani dhe thani të gjitha produktet.
Rregulloni tavën e furrës në mënyrë që ajo të jetë në pozicionin më të afërt me zjarrin dhe vendosni një fletë pjekje në të.
Pritini brokolin në copa të vogla.
Ngrohni tiganin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni pançetën dhe gatuajeni derisa të fillojë të lëshojë vaj, rreth 2 minuta.
Shtoni 1 lugë çaji vaj ulliri dhe brokoli në tigan dhe gatuajeni deri sa brokoli të zbutet.
Shtoni kripë dhe piper dhe hiqeni tiganin nga nxehtësia.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku riçota, vaj ulliri, ½ lugë hudhër pluhur, ½ lugë erëz dhe pak kripë dhe piper.
Përhapeni përzierjen e ricotave në mënyrë të barabartë mbi pitet dhe hidhni sipër panceta, brokoli dhe djathë parmixhano.
Hiqni me kujdes tavën e pjekjes nga furra dhe spërkateni me vaj ulliri.
Vendosni mbi to pitet e përgatitura dhe lërini të piqen deri sa djathi të shkrijë, 3-4 minuta.
Pasi të piqen sherbejini pitet me erëzat e prera në feta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment