Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lani dhe thani të gjitha produktet.
Rregulloni tavën e furrës në mënyrë që ajo të jetë në pozicionin më të afërt me zjarrin dhe vendosni një fletë pjekje në të.
Pritini brokolin në copa të vogla.
Ngrohni tiganin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni pançetën dhe gatuajeni derisa të fillojë të lëshojë vaj, rreth 2 minuta.
Shtoni 1 lugë çaji vaj ulliri dhe brokoli në tigan dhe gatuajeni deri sa brokoli të zbutet.
Shtoni kripë dhe piper dhe hiqeni tiganin nga nxehtësia.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku riçota, vaj ulliri, ½ lugë hudhër pluhur, ½ lugë erëz dhe pak kripë dhe piper.
Përhapeni përzierjen e ricotave në mënyrë të barabartë mbi pitet dhe hidhni sipër panceta, brokoli dhe djathë parmixhano.
Hiqni me kujdes tavën e pjekjes nga furra dhe spërkateni me vaj ulliri.
Vendosni mbi to pitet e përgatitura dhe lërini të piqen deri sa djathi të shkrijë, 3-4 minuta.
Pasi të piqen sherbejini pitet me erëzat e prera në feta.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment