Pikante, por me shumë shije. Ja receta e sallatës së famshme libaneze me patate
Pikante, por me shumë shije. Ja receta e sallatës së famshme libaneze me patate
Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 15 minuta
Receta e kësaj sallatë është shumë e famshme në Lindjen e Mesme. Përbërësi kryesor? Patatet. Sekretet e tjera i zbuloni hap pas hapi në recetë...
Ingredientët
3 patate të vogla
1 tufë borzilok i freskët
1 lugë kafe kripë
4 thelpi hudhra të copëtuara
1 lugë gjelle vaj ulliri
¼ filxhan me lëng limoni
1 lugë gjelle spec i kuq pluhur (djegës)
Vaj luledielli për skuqje
Udhëzimet
1
Qëroni patatet dhe i prisni në kubikë. Prisni imët borzilokun.
2
Në një tigan me vaj të nxehur skuqni patatet.
3
Kur patatet të jenë drejt fundit, në një tigan tjetër skuqni me një lugë gjelle vaj ulliri, hudhrën, borzilokun, specin e kuq, kripën dhe lëngun e limonit. I përzieni mirë dhe vazhdimisht në mënyrë që mos t’i digjni.
4
Sapo patatet të jenë gati i kaloni në një tas dhe sipër i shtoni salcën që sapo përgatitët.
5
I përzieni me ngadalë për 3-4 minuta derisa patatet të jenë marinuar mirë. Sallata është gati. Ju bëftë mirë!
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment