Ingredientët
- 3 patate të vogla
- 1 tufë borzilok i freskët
- 1 lugë kafe kripë
- 4 thelpi hudhra të copëtuara
- 1 lugë gjelle vaj ulliri
- ¼ filxhan me lëng limoni
- 1 lugë gjelle spec i kuq pluhur (djegës)
- Vaj luledielli për skuqje
Udhëzimet
1
Qëroni patatet dhe i prisni në kubikë. Prisni imët borzilokun.
2
Në një tigan me vaj të nxehur skuqni patatet.
3
Kur patatet të jenë drejt fundit, në një tigan tjetër skuqni me një lugë gjelle vaj ulliri, hudhrën, borzilokun, specin e kuq, kripën dhe lëngun e limonit. I përzieni mirë dhe vazhdimisht në mënyrë që mos t’i digjni.
4
Sapo patatet të jenë gati i kaloni në një tas dhe sipër i shtoni salcën që sapo përgatitët.
5
I përzieni me ngadalë për 3-4 minuta derisa patatet të jenë marinuar mirë. Sallata është gati. Ju bëftë mirë!
Lini një koment