Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 220 gradë celsius.
Në një enë kombinoni majanë, ujin dhe vajin. Gradualisht shtoni miellin dhe punojeni masën me dorë.
E lini brumin për 1 orë në një vend të ngrohtë, derisa të vijë.
E merrni brumin dhe e hapni me një petëz në sipërfaqen e punës. I shtoni pak miell nëse ju nevojitet.
Tani shtoni salcën dhe e përhapni mirë në të gjithë sipërfaqen e picës. Shtoni fetat e krudos, rukolën dhe djathin e bardhë në fund.
E fusni në furrë për 15 minuta maksimumi dhe pas kësaj pica është gati për t’u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment