Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 260 ° C dhe lëreni të ngrohet për të paktën 20 minuta në këtë nxehtësi.
Në një sipërfaqe të sheshtë hapni brumin e picës në formë rrethore.
Krijoni një kore duke ngritur skajet.
Tavën e picës e lyeni me pak miell misri ose letër pergamene dhe hedhim mbi të brumin e picës.
Mbi brumin e picës përhapni salcën e domates, pa prekur skajet e picës.
Sipër hidhni djathin dhe nëse dëshironi dhë produkte të tjera sipas dëshirës.
Hidhni pak vaj ulliri shtesë sipër dhe futeni picën të piqet për 12-17 minuta, derisa djathi të fryhet, dhe brumi të jetë gatuar plotësisht.
Nëse dëshironi mund ta piqni picën në nxehtësi të ulët për disa minuta shtesë.
Hiqeni, lëreni të ftohet pak, priteni në copa dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment