Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për petën: Ngroheni furrën në 200 gradë C.
2.Vendosni një letër pergamene në furrë dhe lyejeni me 2 lugë vaj ulliri.
3.Shtoni kubat e patates së ëmbël në një përpunues ushqimor dhe lereni deri sa të bëhet një masë e trashë.
4.Shtoni patatet e grirë, miellin e bajames, parmixhanon, kripën, pluhurin e hudhrës dhe vezët në një tas dhe përzijini deri sa të kombinohen.
5.Transferoni përzierjen e patates së ëmbël në fletën e përgatitur për pjekje dhe formoni në një rreth të trashë.
6.Lyejeni me vaj ulliri dhe piqeni 25 -30 minuta.
7.Për pjesën e sipërme: Vini një tenxhere me ujë të kripur për t’u ngrohur.
8.Përgatitni një dush me ujë akulli.
9.Hidhni brokolin në ujin e valuar, pastaj transferojeni në ujin me akull për të ndaluar procesin e gatimit.
10.Thajeni dhe vendoseni mënjanë.
11.Vendosni një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
12.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni me një lugë druri deri sa të thërrmohet, rreth 8 minuta.
13.Transferojeni suxhukun në një pjatë.
14.Hiq petën nga furra dhe lyejeni me salcën e picës, brokoli, suxhuk, djathë dhie dhe piper.
15.Vendoseni përsëri në furrë dhe gatuajeni derisa pjesa lart është ngrohur përmes dhe djathi është shkrirë, 8-10 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment