Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Për petën: Ngroheni furrën në 200 gradë C.
2.Vendosni një letër pergamene në furrë dhe lyejeni me 2 lugë vaj ulliri.
3.Shtoni kubat e patates së ëmbël në një përpunues ushqimor dhe lereni deri sa të bëhet një masë e trashë.
4.Shtoni patatet e grirë, miellin e bajames, parmixhanon, kripën, pluhurin e hudhrës dhe vezët në një tas dhe përzijini deri sa të kombinohen.
5.Transferoni përzierjen e patates së ëmbël në fletën e përgatitur për pjekje dhe formoni në një rreth të trashë.
6.Lyejeni me vaj ulliri dhe piqeni 25 -30 minuta.
7.Për pjesën e sipërme: Vini një tenxhere me ujë të kripur për t’u ngrohur.
8.Përgatitni një dush me ujë akulli.
9.Hidhni brokolin në ujin e valuar, pastaj transferojeni në ujin me akull për të ndaluar procesin e gatimit.
10.Thajeni dhe vendoseni mënjanë.
11.Vendosni një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
12.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni me një lugë druri deri sa të thërrmohet, rreth 8 minuta.
13.Transferojeni suxhukun në një pjatë.
14.Hiq petën nga furra dhe lyejeni me salcën e picës, brokoli, suxhuk, djathë dhie dhe piper.
15.Vendoseni përsëri në furrë dhe gatuajeni derisa pjesa lart është ngrohur përmes dhe djathi është shkrirë, 8-10 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment