Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 ° C.
Nxehtësia 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Shtrojeni një tigan me një lugë gjelle vaji.
Shtypni brumin në tigan, duke mbuluar pjesën e poshtme dhe anët.
Lyjeni pjesën e sipërme të brumit me mocarela, salcën marinarën, qepën dhe suxhukun e gatuar.
Piqeni derisa të formohet një kore kafe e artë, 30-35 minuta.
Shtoni sipër gjizën dhe ¼ lugë çaj piper.
Piqeni derisa gjiza të ngrohet 3 - 4 minuta.
Lereni të pushojë për 5 minuta para se ta shërbeni.
Ndërkohë, hidhni së bashku me sallatën, lëngun e limonit, 2 lugët e mbetura të vajit dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper në një tas të mesëm.
Shërbejeni picen e ngrohtë me sallatën e përgatitur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment