Sugjerojmë:

Picë me gjizë, suxhuk italian dhe sallatë jeshile

Ingredientët

  • 1/4 filxhan vaj ulliri
  • Suxhuk italian
  • Brumë pice i blerë, në temperaturën e dhomës
  • 6 copa mocarela
  • 3/4 filxhan salcë marinara
  • 1/4 qepë të kuqe të vogël
  • 1/2 filxhan gjizë
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 2 copa sallatë jeshile
  • 2 lugë lëng limoni të freskët

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 200 ° C.

2

Nxehtësia 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.

3

Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.

4

Shtrojeni një tigan me një lugë gjelle vaji.

5

Shtypni brumin në tigan, duke mbuluar pjesën e poshtme dhe anët.

6

Lyjeni pjesën e sipërme të brumit me mocarela, salcën marinarën, qepën dhe suxhukun e gatuar.

7

Piqeni derisa të formohet një kore kafe e artë, 30-35 minuta.

8

Shtoni sipër gjizën dhe ¼ lugë çaj piper.

9

Piqeni derisa gjiza të ngrohet 3 - 4 minuta.

10

Lereni të pushojë për 5 minuta para se ta shërbeni.

11

Ndërkohë, hidhni së bashku me sallatën, lëngun e limonit, 2 lugët e mbetura të vajit dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper në një tas të mesëm.

12

Shërbejeni picen e ngrohtë me sallatën e përgatitur.

Lini një koment