Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 ° C.
Nxehtësia 1 lugë gjelle vaji në një tigan të mesëm mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni suxhukun dhe gatuajeni duke e thyer atë në copa dhe duke e gatuar deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Shtrojeni një tigan me një lugë gjelle vaji.
Shtypni brumin në tigan, duke mbuluar pjesën e poshtme dhe anët.
Lyjeni pjesën e sipërme të brumit me mocarela, salcën marinarën, qepën dhe suxhukun e gatuar.
Piqeni derisa të formohet një kore kafe e artë, 30-35 minuta.
Shtoni sipër gjizën dhe ¼ lugë çaj piper.
Piqeni derisa gjiza të ngrohet 3 - 4 minuta.
Lereni të pushojë për 5 minuta para se ta shërbeni.
Ndërkohë, hidhni së bashku me sallatën, lëngun e limonit, 2 lugët e mbetura të vajit dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper në një tas të mesëm.
Shërbejeni picen e ngrohtë me sallatën e përgatitur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment