Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Janë një mënyrë speciale dhe e shijshme për ta servirur këtë frut të artë, të prerë në feta dhe të zhytyr në një brumë kremoz. Rezultati? Shije e mirë që bashkon lëngun e mollëve me elegancën e kanellës dhe butësinë e brumit. Mund t’i gatuani dhe t’i shërbeni tek miqtë ose familjarët ndërkohë që hapni një shishe verë.
Për t’i përgatitur petullat e mollëve, nisni me brumin: Në një tas qelqi rrhihni vezët, shtoni qumështin, pak kripë, si dhe sitni miellin.
Shtoni pluhurin pjekës dhe përzjeni të gjithë përbërsit me rrahëse veze derisa të merrni një brumë homogjen dhe pa kokrriza.
Sapo të jetë gati, lëreni mënjanë brumin. Shtrydhni lëngun e limonit që do t’ju shërbejë për të mos u nxirë mollët. Më pas qëroni mollët dhe me një prerëse mollësh ose majë thike hiquni mesin pa u prishur formën, në mënyrë që merrni disa forma rrethore me vrimë në mes.
Pritini në trashësi 5 mm, vendosini në një tavë dhe spërkatini me lëngun e limonit që të mos nxihen. Në një tenxhere vendosni vajin të nxehet në temperaturë 170 gradë. Për provë, vendosni vetëm një fetë molle që të siguroheni se e mbulon vaji. Më pas kalojini fetat e mollëve tek brumi duke u siguruar që të mbulohen mirë dhe skuqini në vajin e nxehtë. Gjatë skuqjes, kthejini nga ana tjetër.
Më pas vendosini në një letër kuzhine për të thithur vajin e tepërt. Në një tas të vogël përzieni 30 gr sheqer dhe pak kanellë pluhur për të aromatizuar petullat. Spërkatini ato me këtë përzierje.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment