Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosim majanë në një tas, shtojmë pak ujë të vakët, pak qumësht , sheqer dhe 3 lugë gjelle miell. E përziejmë dhe e lëmë të mbuluar këtë masë për 10 minuta. Më pas shtojmë përbërësit e tjerë përsëri, ujin e vakët, qumështin, miellin, kripën, vajin dhe i përziejmë me një lugë druri duke e rrahur( punuar) brumin për 5 minuta.
E mbulojmë dhe e lëmë të pushojë për 1 orë e 30 minuta. Pasi të ketë dyfishuar volumin, ngrohim vajin në temperaturë mesatare në një tigan dhe me ndihmën e dy lugëve skuqim petullat, nga të dy anët deri sa të nxjerrin ngjyrë të artë.
I largojmë nga tigani dhe i vendosim në letër kuzhine. Më pas i servirim me djathë, reçel etj. Shijojini!
Receta marrë nga shqiptarja.com Realizuar më parë nga Zonja Vjollca
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment