1.Në një tas të madh bashkoni miellin, me pluhurin pjekës, kripën dhe sheqerin.
2.Në një tas tjetër bashkoni qumështin, vezën, rikotën, lëkurën e limonit dhe lëngun e limonit. I përzieni në fund të dyja masat së bashku derisa të homogjenizohen.
3.Merrni një tigan dhe shkrini 1 lugë gjelle gjalpë.
4.Merrni një garuzhde nga masa e petullave dhe e lini të skuqet për 2-3 minuta nga secila anë.
5.Kështu veproni deri në fund dhe më pas i shërbeni sipër petullat me shurup panje dhe mjedra të freskëta. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment