Sugjerojmë:

Petulla me limon dhe rikota

1 ½ gotë miell
1 gotë qumësht
2 lugë çaji me pluhur pjekës
½ lugë çaji kripë
2 lugë gjelle sheqer
3 vezë
½ filxhan me rikota të freskët
¼ filxhan me lëng limoni
Lëkura e 1 limoni
Shurup panje dhe mjedra për servirje

1.Në një tas të madh bashkoni miellin, me pluhurin pjekës, kripën dhe sheqerin.
2.Në një tas tjetër bashkoni qumështin, vezën, rikotën, lëkurën e limonit dhe lëngun e limonit. I përzieni në fund të dyja masat së bashku derisa të homogjenizohen.
3.Merrni një tigan dhe shkrini 1 lugë gjelle gjalpë.
4.Merrni një garuzhde nga masa e petullave dhe e lini të skuqet për 2-3 minuta nga secila anë.
5.Kështu veproni deri në fund dhe më pas i shërbeni sipër petullat me shurup panje dhe mjedra të freskëta. Ju bëftë mirë!

Lini një koment