Sugjerojmë:

Petulla me boronicë dhe limon

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 15 min

Ingredientët

  • Miell ëmbëlsirash
  • 3 lugë sheqer
  • 1 lugë gjelle pluhur pjekje
  • 1/4 lugë çaji kripë
  • 1 1/2 gota qumësht i avulluar
  • 1 limon
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • Vanilje
  • 1 vezë të madhe
  • 1 filxhan boronica
  • Shurup panje

Udhëzimet

1

Vendosni një tavë në ngrohje mesatare.

2

Në një tas të mesëm, përzieni miellin, sheqerin, pluhurin e pjekjes dhe kripën dhe lëreni mënjanë.

3

Në një tas të veçantë, përzieni qumështin e avulluar dhe lëngun e limonit.

4

Lereni të pushojë për 5 minuta, pastaj shtoni vezën dhe vaniljen dhe miksojini për të kombinuar.

5

Derdhni përzierjen e lagësht në përbërësit e thatë.

6

Përzijini butësisht për të kombinuar dhe shtoni gjalpë të shkrirë.

7

Shtoni akoma qumësht nëse përzierja është tepër e trashë.

8

Shtoni boronicat.

9

Shkrihet pak nga gjalpi i zbutur në tigan.

10

Hidhni brumin me masa sa 1/4 ose 1/3 e filxhanit dhe piqni petullat në të dyja anët për disa minuta deri sa të marrin ngjyrë të artë.

11

Shërbejeni me gjalpë dhe shurup të ngrohtë.

Lini një koment