Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vendosni një tavë në ngrohje mesatare.
Në një tas të mesëm, përzieni miellin, sheqerin, pluhurin e pjekjes dhe kripën dhe lëreni mënjanë.
Në një tas të veçantë, përzieni qumështin e avulluar dhe lëngun e limonit.
Lereni të pushojë për 5 minuta, pastaj shtoni vezën dhe vaniljen dhe miksojini për të kombinuar.
Derdhni përzierjen e lagësht në përbërësit e thatë.
Përzijini butësisht për të kombinuar dhe shtoni gjalpë të shkrirë.
Shtoni akoma qumësht nëse përzierja është tepër e trashë.
Shtoni boronicat.
Shkrihet pak nga gjalpi i zbutur në tigan.
Hidhni brumin me masa sa 1/4 ose 1/3 e filxhanit dhe piqni petullat në të dyja anët për disa minuta deri sa të marrin ngjyrë të artë.
Shërbejeni me gjalpë dhe shurup të ngrohtë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment