Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një ëmbëlsirë fantastike, prapa së cilës fshihet një recetë e thjeshtë, që mund të realizohet nga kushdo prej jush!
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Ndërkohë në një enë kombinoni kremin e djathit, sheqerin, lëngun e portokallit, lëkurën e portokallit dhe ekstraktin e vaniljes. I rrihni derisa të kombinohen mirë.
Në tavolinën e punës shtoni pak miell dhe hapni petët sfoliatë.
Ndajeni në 12 copa rrumbullake me ndihmën e një gote (përdorni pjesën e fundit të saj).
Tek secila prej tyre vendosni nga 1 lugë nga mbushja që përgatitët. Sipër i vendosni petën tjetër sfoliatë dhe secilës mbushje i vendosni sipër nga një gotë. Rëndojini në mënyrë që t’i shkëpusim copat nga njëra tjetra.
Shiritat e petëve sfoliatë që do të ngelen, i përdorni për t’i dekoruar këto ëmbëlsira, duke ia vendosur si gërshet rreth e përqark.
Merrni një tavë, vendosni një letër kuzhine dhe sipër radhisni ëmbëlsirat.
I fusni në furrë për 10 minuta. Më pas i nxirni, i shtoni pak krem djathi secilës dhe i fusni sërish në furrë edhe për 10 minuta të tjera.
Pasi të jenë gati, i nxirrni dhe i lini të ftohen disi, para se t'i konsumoni. Në sipërfaqe, mos harroni t’i shtoni disa manaferra. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment