Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ju mund të keni shijuar shumë kulaçë nga duart tuaja, por e veçanta e kësaj që Neps ju prezanton sot është përdorimi i miellit integral dhe atij të thekrës.
Përgatitja e këtij kulaçi është shumë i thjeshtë. Në një tas mjafton të bashkoni miellin, kripën, sodën dhe trazojini mirë.
Në fund shtoni kosin dhe vajin e ullirit.
Tani e punoni mirë masën me duar derisa të krijohet një masë kompakte.
E fusni në furrë të piqet për 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Sipas dëshirës mund ta shijoni më gjalpë ose djathë të bardhë.
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment