Sugjerojmë:

Përse lëngjet e frutave nuk këshillohen aspak për mëngjes

Shumica e lëngjeve të frutave përmbajnë po aq sheqer sa pijet me gaz, thonë studime të ndryshme. Kjo i bën ato një zgjedhje të keqe, sidomos për mëgjes. Gjithashtu ato nuk përmbajnë pothuajse asnjë fibër.

Por kjo nuk është e vetmja arsye përse ato nuk rekomandohen për mëngjes.

Mungesa e përtypjes mund t’ju bëjë të ndiheni më të uritur , kjo është arsyeja pse është e rëndësishme ta filloni ditën duke u përtypur.

Në vend të kësaj: Hani fruta të plota për mëngjes.

Është një mënyrë e shkëlqyer për të aktivizuar sistemin tuaj të tretjes në mëngjes dhe për ta përgatitur atë për konsum më të lartë të kalorive në vaktet e mëvonshme./neps.al 

Lini një koment