Sugjerojmë:

Perime furre të shoqëruara me salcë beshamel

2 karota
200 gram lulelakër
200 gram brokoli
200 gram pançetë
1 gotë ujë
25 gram gjalpë
75 gram miell
1/2 l qumësht
Kripë, piper

1.Prisni në copa të vogla karotat, brokolin, lulelakrën dhe pançetën. Lyeni një tavë me pak vaj ulliri dhe vendosni brenda saj perimet së bashku me pancetën. Trazojini mirë.

2.Shtoni një gotë ujë të nxehtë sipër dhe i rregulloni me kripë e piper. E lini për pak minuta mënjanë.

3.Përgatisni salcën beshamel duke skuqur gjalpin, shtoni miellin dhe në fund qumështin. Trazojeni vazhdimisht.

4.Pas 5 minutash ia shtoni beshamelin tavës me perime.

5.Futeni në furrë për t’u pjekur përreth 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Në fund e servirni dhe shijojeni!

Lini një koment