Sugjerojmë:

Për të lëpirë gishtat: Gjoks pule me salcë limoni dhe rozmarinë

2 gjokse pule pa lëkurë
Kripë dhe piper i zi
1 lugë gjelle vaj kanola
1 filxhan lëng pule
1 1/2 lugë çaji xhelatinë pluhur
1 qepë jeshile, e grirë
1 lugë gjelle gjethe të freskëta rozmarine të grirë
1 copë lëkurë limoni të qëruar plus 1 1/2 lugë gjelle lëng të freskët nga 1 limon
2 lugë gjalpë të pakripur
2 lugë çaji salcë soje

1. Ngrohni furrën në 220 ° C.

2.Marinoni gjoksin e pulës me kripë dhe piper.

3.Hidhni pak vaj në një tigan dhe shtoni gjokset e pulës të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 6 minuta.

4.Pas kësaj transferojeni tiganin në furrë.

5.Ndërsa gjokset e pulës piqen, në një enë shtoni lëngun e pulës dhe spërkateni me xhelatinë sipër.

6.Gatuajeni mishin rreth 7 – 12 minuta. Hiqeni tiganin nga furra dhe transferojeni pulën në një dërrasë prerëse. Lërini mënjanë për të pushuar ndërsa bëni gati salcën.

7.Lëreni 1 lugë gjelle yndyrë nga gatimi i mishit në tigan dhe vëndoseni sërish tiganin në zjarr.

 8.Shtoni qepën dhe rozmarinë dhe gatuajeni, duke e përzier, derisa të zbutet rreth 30 sekonda.

9.Shtoni lëngun e pulës dhe  përzierjen e xhelatinës dhe lëkurën e limonit dhe gatuajeni duke gërryer copat e skuqura nga fundi i tiganit me një lugë druri.

10.Vazhdoni gatimin në nxehtësi të lartë derisa salca të zvogëlohet me rreth dy të tretat, 5 – 8 minuta.

11.Shtoni më tej gjalpin, salcën e sojes dhe lëng limoni dhe gatuajeni rreth 30 sekonda. Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni mënjanë.

12.Prisni gjokset e pulës në tre pjesë dhe transferojeni në pjata individuale për servirje.

13.Hidhuni sipër salcën dhe shtojini me kripë dhe piper për shije.

14.Shërbejeni menjëherë.

Lini një koment