Për të fituar vlerat maksimale të brokolit provoni këtë supë me miell dhe qumësht
400 gr brokoli
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 patate mesatare
1 presh mesatar (përdorni vetëm pjesën e bardhë)
1 lugë gjelle miell
200 ml qumësht
700 ml lëng i nxehtë pule ose perimesh
Majdanoz
2 karrota
Kripë, piper
1.Si fillim pastroni të gjitha perimet me ujë të rrjedhshëm.
2.Preshin grijeni hollë, patatet dhe karrotat pritini në kubikë të vegjël ndërsa brokolin ndajeni në degëza të vogla.
3.Në një tenxhere hidhni një lugë gjelle vaj ulliri dhe vendoseni në zjarr.
4.Më pas shtoni preshin e grirë dhe e lini për 2-3 minuta derisa të zbutet pak.
5.Shtoni karrotat dhe patatet e prera në kubikë dhe vazhdoni t’i perzjeni.
6.Shtoni lëngun e nxehtë të pulës ose perimeve dhe lërini të zjejnë bashkë për rreth 30 minuta.
7.Për të përfituar maksimalisht nga vlerat e brokolit shtoni degëzat e tij 6 minutat e fundit që të ziejnë bashkë me përbërësit e tjerë të supës.
8.Në fund, vendosni një tigan në zjarr, kaurdisni miellin me pak gjalpë.
9.Sapo mielli nis të zverdhet shtoni qumështin dhe përziejeni mirë dhe pa ndërprerje në mënyrë që të mos krijohen kokrriza.
10.Masën e krijuar me qumësht hidhjani supës dhe lërini në zjarr të marrin një valë për 4-5 minuta duke i përzjerë vazhdimisht.
11.Hiqeni nga zjarri dhe sipas preferencës mund ta fusni në mikser derisa të jetë përftuar një masë kremoze e supës.
12.Supën e provoni për kripë dhe piper.
13.Dhe nëse preferoni, kur ta servirni, supës mund t’i hidhni pak djathë kaçkavall të grirë apo karrota të vogla të grira, të freskëta, por edhe të ziera sipas preferencës.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Lini një koment