Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan me nxehtësi mesatare shtoni vajin e ullirit dhe perimet.
Trazojini mirë dhe më pas shtoni thjerrëzat.
Ndërkohë në një tenxhere me ujë të valuar shtoni supën e pulës.
Lëngun ia shtoni më pas thjerrëzave.
Rregullojini me kripë e piper.
I lini të ziejnë dhe ndërkohë i shtoni salcën me pomoderini.
Në një tenxhere tjetër me ujë të valuar, shtoni vaj ulliri dhe oriz.
E lini derisa të ziejë dhe i kaloni thjerrëzat në një blender.
E merrni fileton e levrekut dhe e gatuani në avull për rreth 10 minuta.
Në një pjatë shtoni një garuzhde nga thjerrëzat e kaluara më parë në blender.
Sipër vendosni dy lugë gjelle oriz dhe fileton levrekut që gatuam në avull.
Sipër i shtoni vaj ulliri.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment