Për një pjatë të parezistueshme kemi gjoks pule me kërpudha dhe verë të bardhë

Ingredientët

  • 3 copa gjoks pule
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1/3 lugë miell
  • 2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjer
  • 4 lugë gjalpë
  • Kërpudha të prera në feta
  • 1/2 qepë
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1/4 filxhan verë e bardhë
  • 1/4 filxhan supë pule
  • 1 limon
  • 1/4 filxhan pana
  • Majdanoz për garniture

Udhëzimet

1

Vendosni miellin në një tas të cekët.

2

Gjoksin e pulës ndajeni në mes dhe marinojeni meme kripë dhe piper, më pas zhyteni në miell.

3

Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare vini vajin dhe shtoni mishin e pulës.

4

Gatuajeni mishin deri sa të marrë ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilën anë.

5

Hiqeni nga tigani dhe vendoseni në një pjatë.

6

Ulni nxehtësinë e sobës dhe shtoni në tigan, qepë dhe kërpudha dhe gatuajini derisa të marrin pak ngjyrë, rreth 8 minuta.

7

Shtoni në hudhër dhe gatuajeni për 1 minutë.

8

Hidhni në tigan verën e bardhë, supën e pulës dhe lëngun e limonit.

9

Shtoni kripë dhe piper, më pas lëreni të ziejë derisa të pakësohet dhe trashet.

10

Kthejeni mishin e pulës në tigan dhe përzijeni mirë në salcën e përgatitur.

11

Para servirjes hidhni pak majdanoz për garniturë.

Lini një koment