Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim përgatisni salcën duke bërë bashkë të gjithë përbërësit e salcës. Pasi të jetë bërë një masë homogjene vendoseni në frigorifer derisa të jenë gati për t’u shërbyer krahët e pulës.
Ngrohni furrën në 220 gradë .
Vishni telin metalik të sobës me llak jo-ngjitës dhe vendoseni në një fletë pjekje me letër alumini dhe lëreni menjanë.
Duke përdorur peshqir letre thani krahët e pulës.
Në një tas të madh, bashkoni krahët me 1 1/2 lugë çaji kripë, 1 lugë çaji piper dhe pluhur pjekje.
Vendosni krahët mbi fletën e pjekjes së përgatitur dhe piqni për 40-45 minuta, duke përdorur rrjetën metalike që t’i piqni krahët më kollaj në të dyja anët.
Në një tigan të vogël mbi nxehtësi të ulët , kombinoni salcën e domates, salcën e nxehtë, mjaltin, gjalpin, Ëorcestershire, pluhurin e qepës dhe pluhurin e hudhrës.
Lërini të zihen duke i nxitur vazhdimisht, derisa të trashet pak masa rreth 15-20 minuta.
Në një tas të madh, kombinoni krahët e pjekur dhe gjysmën e përzierjes së salcës së domates.
Vendosni krahët sërsih në furrë të piqen derisa të karamelizohen lehtë, rreth 5-7 minuta.
Pasi i keni nxjerrë nga furra shërbejini menjëherë me salcën e përgatitur më herët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment