Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere, hidhni ujin me kripë dhe lëreni të ziejë.
2.Gatuani në të makaronat për 1 minutë më pak se ç’thonë udhëzimet mbi paketim.
3. Kullullojini, duke ruajtur një gotë nga uji dhe makaronat lërini në kullesë.
4.Në të njëjtën tenxhere ngrohni vajin me zjarr mesatar.
5.Kur të nxehet, shtoni kaperit dhe përziejini.
6.Kur kaperit të fillojnë të kërcasin, ulni nxehtesinë dhe shtoni ullinjtë, lëkurën e lime-it, lëngun dhe tonin.
7.Përziejini së bashku dhe shtoni në tenxhere makaronat dhe ujin që morët.
8.Shtoni djathin dhe borzilokun dhe jepini shije me pak piper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment