Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Si fillim vendosni makaronat penne të ziejnë sipas udhëzimeve të paketimit.
Marinoni mishin e pulës me kripë, piper, pluhur hudhre dhe erëza italiane.
Në një tigan të madh hidhni pak vaj dhe ndizeni në nxehtësi mesatare.
Hidhni mishin e pulës dhe lereni derisa të skuqet nga të dy anët.
Hiqeni nga zjarri dhe lëreni mënjanë në një vend të ngrohtë.
Në tigan hidhni pak gjalpë të shkrihet dhe hidhni pluhurin e hudhrës.
Shtoni pak miell dhe trazojeni deri sa të trashet.
Hidhini gradualisht panën deri sa të formohet një salcë, më pas shtoni kripë dhe piper dhe trazojeni me djathin parmixhano derisa të shkrihet.
Shtoni tek salca e përgatitur mishin dhe pasi e keni përzier mirë hidheni tek makaronat.
Për servirje sipër i hidhni pipër, trumzë ose majdanoz sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment