Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni 2 lugë vaj ulliri dhe gjoks pule.
Shtoni kripë dhe piper për shije.
Gatuajeni deri sa mishi të marrë ngjyrë, pastaj hiqeni nga tigani dhe lereni mënjanë.
Shtoni në tenxhere vajin e mbetur dhe kërpudhat me qepët.
Shtoni kripë dhe piper për shije.
Gatuajini deri sa qepët marrin ngjyrë kafe të lehtë.
Kthejeni mishin e pulës në tenxhere.
Shtojeni supën e pulës, pana, verën dhe makaronat.
Përzijini, mbulojini me kapak dhe lerini të zihen.
Ziejini deri sa makaronat të zbuten, rreth 15-20 minuta.
Kur makaronat të jenë zier shtoni djathin parmixhano.
Garnizoni me majdanoz të freskët dhe sherbejini.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment