Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni 2 lugë vaj ulliri dhe gjoks pule.
Shtoni kripë dhe piper për shije.
Gatuajeni deri sa mishi të marrë ngjyrë, pastaj hiqeni nga tigani dhe lereni mënjanë.
Shtoni në tenxhere vajin e mbetur dhe kërpudhat me qepët.
Shtoni kripë dhe piper për shije.
Gatuajini deri sa qepët marrin ngjyrë kafe të lehtë.
Kthejeni mishin e pulës në tenxhere.
Shtojeni supën e pulës, pana, verën dhe makaronat.
Përzijini, mbulojini me kapak dhe lerini të zihen.
Ziejini deri sa makaronat të zbuten, rreth 15-20 minuta.
Kur makaronat të jenë zier shtoni djathin parmixhano.
Garnizoni me majdanoz të freskët dhe sherbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment