Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Provoni një metodë ndryshe të gatimit të makaronave se nuk do të pendoheni!
Në një tenxhere me ujë e kripë zieni si zakonisht makaronat. I hiqni pak më përpara në mënyrë që të jenë aldente.
Në një tigan me pak vaj ulliri skuqni fileton e prerë në shirita të hollë. I shtoni kripë, piper. Pas disa minutash shtoni karotat e prera në kubik të vegjël.
Ndërkohë në një tas bashkoni vezët e rrahura, gjalpin e shkrirë, qumështin, pak arrë moskat dhe gradualisht miellin teksa i përzieni me një lugë druri. Mos harroni se mielli duhet të jetë tretur paraprakisht me pak qumësht të ngrohtë, pastaj t'i shtohet masës.
Merrni një tavë dhe shtroni në të makaronat. Tani i shtoni fileton e pulës me karotat.
Sipër i shtoni mbushjen që përgatitet dhe e niveloni mirë me lugën e drurit që të përhapet në mënyrë të barabartë.
Në fund i grini sipër djathin kaçkavall. E fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment