Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pjatë e shijshme, që ju ngop dhe shumë e thjeshtë për tu përgatitur. E gjithë familja juaj do e pëlqejë!
Në një tigan të thelle ngrohni vajin e ullirit. Shtoni mishin e pulës të ndarë në copa të vogla dhe e lini të skuqet për 8-10 minuta.
I shtoni kripë e piper dhe më pas e hiqni tiganin nga zjarri.
Në një tenxhere zieni bizelet për 10 minuta dhe kullojini. Më pas në një tenxhere tjetër zieni pennet me metodën e zakonshme në ujë e kripë.
Kullojini makaronat, por ruajeni ujin e tyre.
Në tiganin ku keni mishin e pulës shtoni pennet, bizelet dhe 3 lugë gjelle pesto. Për përgatitjen e pestos mjafton t’i përzieni për pak sekonda në blender, të gjithë përbërësit e saj dhënë në recetë.
Nëse pennet janë shumë të thata shtoni edhe dy lugë gjelle nga uji më të cilin i zietë.
I përzieni mirë, i shërbeni të ngrohta duke i shtuar sipër djathin e grirë. Ju bëftë mirë!
Peston e mbetur mbajeni të mbyllur në kavanoz dhe mund ta ruani në frigorifer deri në 2 javë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment