Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Perfekte për drekën e familjes suaj. Kremoze dhe me të gjithë përbërësit që meriton një pjatë e mirë pennesh!
Në një tigan që nuk ngjit, skuqni baconin e ndarë në copa të vogla për 5-7 minuta.
Më pas e hiqni dhe vendosni fileton e pulës për të skuqur. Mos harroni ta marinoni me kripë e piper. Më pas e hiqni dhe me ndihmën e një thike e ndani në copa të vogla.
Në po të njëjtin tigan shtoni pak vaj dhe skuqni qepën e grirë imët. Shtoni edhe brokolin që duhet ta keni zierë paraprakisht për gati 7 minuta. I përzieni mirë.
Në fund shtoni hudhrat dhe pas 2 minutash i hiqni nga zjarri. Bashkojini me fileton e pulës dhe baconin.
Në një tigan pak të thellë shton lëngun e pulës, panën, domatet, pennet, kripën dhe piperin.
I lini të marrin një valë të mirë për 15 minuta. Shtoni edhe djathin çedar.
Sapo të shkrijë, shtoni edhe perimet, baconin dhe fileton e pulës.
I përzieni të gjitha bashkë dhe shijojini pennet e ngrohta!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment