Merrni një tenxhere të madhe me ujë të kripur lehtë. Shtoni makaronat dhe gatuajini për 8 deri në 10 minuta ose derisa të jenë al dente dhe më pas kullojini.
Nxehim vajin në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtojmë në të qepën dhe hudhrën dhe i gatuajmë derisa qepa të zbutet.
Shtoni verën dhe domatet dhe vazhdoni gatimin 10 minuta, duke e trazuar herë pas here. Më pas shtoni dhe karaklecat gatuajeni 5 minuta, ose derisa të marrin ngjyrë karkalecat.
Hidhni makaronat dhe sipër hidhni djathin parmixhan për të shërbyer.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento