Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200C. Hapni një pako sfoliatë mbi një letër gatimi. Përhapeni peston mbi të, më pas shpërndani gjysmën e djathit të grirë. Vendosni petën e dytë sipër dhe shtypeni për t’i ngjitur.
Pritini një formë peme të Krishtlindjes – një trekëndësh i madh me një trung të vogël në fund, duke përdorur sa më shumë nga sfoliata që të jetë e mundur. Pritini një formë ylli nga prerjet për majën e pemës. Rezervoni pjesën tjetër të sfoliatës së mbetur. Vendosni pemën në një tavë të madhe, lyejeni me vezën e rrahur, më pas bëni të njëjtën gjë me yllin dhe shtypeni në majë. Shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të djathit dhe shtypeni butësisht për ta ndihmuar që të ngjitet në brumë.
Pritini vija në anët e pemës për të formuar degët, rreth 1 cm larg njëra-tjetrës, duke lënë një ‘trung’ rreth 2 cm në mes. Përdredhni shiritat e brumit dhe ngjitini përsëri në tepsi. Bëjeni këtë me të gjitha ‘degët’. Piqeni për 20-25 minuta derisa të skuqet në sipërfaqe dhe shërbejeni të ngrohtë me një salcë sipas dëshirës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento