Salcë sipas zgjedhjes suaj, për t'u shërbyer (opsionale)
Ngrohni furrën në 200C. Hapni një pako sfoliatë mbi një letër gatimi. Përhapeni peston mbi të, më pas shpërndani gjysmën e djathit të grirë. Vendosni petën e dytë sipër dhe shtypeni për t’i ngjitur.
Pritini një formë peme të Krishtlindjes – një trekëndësh i madh me një trung të vogël në fund, duke përdorur sa më shumë nga sfoliata që të jetë e mundur. Pritini një formë ylli nga prerjet për majën e pemës. Rezervoni pjesën tjetër të sfoliatës së mbetur. Vendosni pemën në një tavë të madhe, lyejeni me vezën e rrahur, më pas bëni të njëjtën gjë me yllin dhe shtypeni në majë. Shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të djathit dhe shtypeni butësisht për ta ndihmuar që të ngjitet në brumë.
Pritini vija në anët e pemës për të formuar degët, rreth 1 cm larg njëra-tjetrës, duke lënë një ‘trung’ rreth 2 cm në mes. Përdredhni shiritat e brumit dhe ngjitini përsëri në tepsi. Bëjeni këtë me të gjitha ‘degët’. Piqeni për 20-25 minuta derisa të skuqet në sipërfaqe dhe shërbejeni të ngrohtë me një salcë sipas dëshirës.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Komento