Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Lajmë patëllxhanët dhe i presim ato në feta të gjata e të holla.
I skuqim fetët e patëllxhanit lehtë. Më pas i largojmë nga tigani dhe i rregullojmë me pak kripë.
Presim djathin në drejtkëndësha.
Vendosim në anë të patëllxhanit djathin dhe e mbështjellim atë role.
Vendosim një pjatë me miell, një pjatë me vezë të rrahura dhe 1 pjatë me bukë të grirë.
Kalojmë roletë me patëllxhan dhe djathë fillimisht në miell, më pas në pjatën me vezë dhe në fund tek buka e grirë.
Ngrohim vajin dhe i skuqim roletë me patëllxhan.
I lëmë të ftohen pak dhe pas kësaj mund t'i shijoni!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment