Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pa i qëruar, pa u lodhur duke i prerë apo duke pritur pafund derisa ato të skuqen të gjitha. Provoni këtë recetë dhe do të na falenderoni më vonë!
Lani mirë patatet dhe i prisni përgjysmë.
Në një tigan ngrohni vajin e ullirit dhe shtoni patatet. I përzieni mirë dhe i shtoni pak kripë. I përzieni vazhdimisht me ndihmën e një spatule.
I lini në zjarr mesatar për 7 minuta ose derisa patatet të marin një ngjyrë kafe të artë.
Shtoni edhe 1 lugë gjelle vaj ulliri, të gjtiha erëzat e copëtuara dhe i përzieni mirë.
I lini edhe për 3 minuta të tjera dhe në fund i shërbeni menjëherë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment