Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë C.
Në një tigan të madh, ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni kubet e patateve dhe marinojini me kripë dhe piper, për shije.
Hidhini të skuqen për 5 minuta.
Kthejeni ngrohjen në të lartë, shtoni ujin dhe mbulojeni tiganin me kapak.
Lerini patatet të avullojnë derisa uji të zhduket, rreth 3 ose 4 minuta të tjera.
Ulni nxehtësinë në mesatare dhe hidhni gjalpë për të mbuluar patatet.
Përhapni patatet jashtë në një fletë pjekjeje.
Piqini në furrë derisa patatet të jenë të freskëta dhe të ngjyrosura sipas pëlqimit tuaj, rreth 15 - 25 minuta.
Transferojini patatet në një tas dhe shërbejini.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment