Patate të pjekura me qumësht dhe parmixhano, receta që ju duhet për familjen tuaj sot!
1 lugë gjalpë
2 thelpinj hudhër
1 lugë gjelle miell
1 filxhan qumësht (240 ml)
1 lugë çaji kripë
1lugë çaji piper
3 patate qëruara
2 lugë djathë parmixhano
Majdanoz i freskët, i copëtuar, për zbukurim
1.Ngroheni furrën në 180 ° C.
2.Në një tenxhere të vogël, shkrini gjalpin dhe skuqni hudhrën derisa sa të fillojë të skuqet. Shtoni miellin, kripën dhe specin, derisa të mos ketë gunga.
3.Hidhni ngadalë qumështin ndërsa vazhdimisht përzijeni për t’u siguruar që përzierja të jetë e lëmuar.
4.Lëreni të ziejë, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
5.Prisni patatet në feta të trasha (3 mm), pastaj hidhni ato në një enë të vogël pjekjeje.
6.Hidhni salcën sipër patateve, pastaj spërkatini me parmixhano.
7.Piqini për rreth 1 orë, derisa pjesa e sipërme të jetë me flluska dhe të marrë ngjyrë kafe të artë.
8. Hidhni një sasi të vogël majdanoz të copëtuar, pastaj shërbejeni.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment