Patate të pjekura me qumësht dhe parmixhano, receta që ju duhet për familjen tuaj sot!
1 lugë gjalpë
2 thelpinj hudhër
1 lugë gjelle miell
1 filxhan qumësht (240 ml)
1 lugë çaji kripë
1lugë çaji piper
3 patate qëruara
2 lugë djathë parmixhano
Majdanoz i freskët, i copëtuar, për zbukurim
1.Ngroheni furrën në 180 ° C.
2.Në një tenxhere të vogël, shkrini gjalpin dhe skuqni hudhrën derisa sa të fillojë të skuqet. Shtoni miellin, kripën dhe specin, derisa të mos ketë gunga.
3.Hidhni ngadalë qumështin ndërsa vazhdimisht përzijeni për t’u siguruar që përzierja të jetë e lëmuar.
4.Lëreni të ziejë, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
5.Prisni patatet në feta të trasha (3 mm), pastaj hidhni ato në një enë të vogël pjekjeje.
6.Hidhni salcën sipër patateve, pastaj spërkatini me parmixhano.
7.Piqini për rreth 1 orë, derisa pjesa e sipërme të jetë me flluska dhe të marrë ngjyrë kafe të artë.
8. Hidhni një sasi të vogël majdanoz të copëtuar, pastaj shërbejeni.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment