Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 220 gradë C.
Hidhni patatet me vajin e perimeve në një tas deri sa patatet të jenë të veshura mirë.
Shtypni patatet në një tenxhere për të krijuar një kore.
Piqini patatet në furrën e nxehur deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 30 minuta.
Hiqeni tavën nga furra dhe uleni nxehtësinë në 175 gradë C.
Ndërsa patatet janë pjekur, ngrohni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe hidhni sallamin.
Gatuajeni derisa sallami është i thërrmueshëm. Derdhni dhe hidhni yndyrën e tepërt.
Kombinojeni sallamin me vezë, kërpudha, djathë pikant, djathë zviceran, qumësht, 1 lugë gjelle majdanoz, krip, hudhër dhe piper i zi në një tas të madh.
Derdhni përzierjen e vezëve në koren e përgatitur të patates.
Piqini në furrë rreth 25 minuta.
Organizoni fetat e domates mbi vezët dhe spërkatini me majdanozin e mbetur.
Kthejini në furrë dhe vazhdoni t'i piqni derisa domatet të zbuten, rreth 5 minuta më shumë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment