Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Qërojmë dhe lajmë nën ujë të rrjedhshëm patatet duke i prerë në feta shumë të holla
I vendosim në një enë të thellë duke i shtuar edhe panën e lëngshme dhe i përziejmë deri sa fetat e patateve të jenë veshur në pana.
Lyejme me gjalpë një tavë dhe formojmë me patatet 4 shtresa.
I spërkasim me kripë piper dhe djathë parmigiano.
Shtojmë 4 shtresa të tjera patatesh dhe keshtu me radhë derisa të gjithë përbërësit të mbarojnë.
Së fundi e spërkasim sipërfaqen me djathin parmigiano të mbetur.
I pjekim në furrë të parangrohur në 175 gradë për rreth 1 orë deri sa patatet të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment