1.Si fillim pastroni dhe ndani në pjesë shumë të vogla karrotat. 2.Hidhini në një tigan dhe përzijini me 20 gr gjalpë, me kapak të mbuluar, derisa të zbuten. 3.Shtoni kripë dhe lëreni mënjanë. 4.Qëroni patatet dhe pritini në feta shumë të holla, pastaj zhytini në ujë të ftohtë të paktën për 20 minuta. 5.Kullojini dhe thajini patatet, pastaj hidhini në një tigan shumë të madh, bashkë me pjesën tjetër të gjalpit, në zjarr të mesëm 5-6 minuta, që të mos prishin formën e tyre. 6.Shtoni kripën në fund dhe shërbejini me krem karrote dhe tartuf të zi sipër.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment