1.Si fillim pastroni dhe ndani në pjesë shumë të vogla karrotat. 2.Hidhini në një tigan dhe përzijini me 20 gr gjalpë, me kapak të mbuluar, derisa të zbuten. 3.Shtoni kripë dhe lëreni mënjanë. 4.Qëroni patatet dhe pritini në feta shumë të holla, pastaj zhytini në ujë të ftohtë të paktën për 20 minuta. 5.Kullojini dhe thajini patatet, pastaj hidhini në një tigan shumë të madh, bashkë me pjesën tjetër të gjalpit, në zjarr të mesëm 5-6 minuta, që të mos prishin formën e tyre. 6.Shtoni kripën në fund dhe shërbejini me krem karrote dhe tartuf të zi sipër.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment