Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë dhe lyeni me gjalpë një tavë mesatare të thellë.
Gjysmat e patateve shtrojini në tavë dhe vendosni mbi to fetat e qepës dhe pjesën e mbetur të patateve. Hidhini kripë dhe piper.
Në një tigan të thellë, shkrini gjalpin në temperaturë mesatare. Shtoni miellin dhe kripën dhe trazojeni me një rrahëse vezësh për 1 minutë. Shtoni qumështin dhe gatuajeni derisa përzierja të jetë trashur.
Shtoni djathin dhe vazhdoni ta trazoni për 30-60 sekonda. Hidheni përzierjen mbi patate dhe mbulojeni tavën me letër alumini. Piqeni në furrë për 1 orë e 30 minuta.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento