Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan shkrini gjalpin. Shtoni miellin dhe e trazoni vazhdimisht. Shtoni qumështin dhe vazhdon përzierja pa ndërprerje që të mos krijohen kokrriza.
Sapo të fillojë të trashet pak, hiqeni nga zjarri. Hidhini kripë e arrëmyshk.
Në një tenxhere me ujë të valuar e kripë, zieni makaronat, por jo plotësisht. I lini mënjanë kur të jenë gati.
Në një tas rrihni vezët, shtoni qumështin dhe djathin e copëtuar. Në një tavë shtroni makaronat dhe i shtoni sipër masën që përgatitët.
Në fund i shtoni beshamelin. E fusni në furrë për tu pjekur në temperaturë 200 gradë celsius për 25 minuta. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment