Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Pjatë praktike sa herë që doni të hani shpejt e shijshëm!
Në një tigan me vaj skuqni qepën, hudhrat e mishin e grirë. Shtoni më pas specat dhe pak verë për të shuar mishin.
Shtojmë kripën, kanellën, purenë e domateve, ujin dhe më pas e lini të ziejë.
Zieni makaronat dhe i kaloni në një tas të madh. I shtoni sipër mishin e grirë dhe e përzieni mirë.
Nga ana tjetër përgatisni beshamelin duke shkrirë gjalpin. Shtoni miellin dhe i trazoni mirë. Gradualisht qumështin dhe vetëm e përzieni që të mos krijohen kokrriza.
Largojeni nga zjarri. Gripi sipër 1/2 e djathit parmixhano, arrën moskat dhe shtoni vezët.
Merrni një tavë dhe shtroni makaronat. Sipër shtroni me kujdes beshamelin. Gripi edhe pjesën e mbetur të djathit parmixhano.
E vendosni në furrë për tu pjekur në temperaturë 180 gradë, përreth 25-30 minuta.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment