Dreka/ RECETA

Pastiço me mish të grirë

Pastiço me mish të grirë

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Pjatë praktike sa herë që doni të hani shpejt e shijshëm!

Ingredientët

  • 400 gr makarona
  • 100 ml verë të bardhë
  • 1 shkop kanellë
  • 2 kokrra qepë
  • 400 gr mish i grirë
  • 3-4 thelpinj hudhër
  • 1 spec
  • Kripë, piper i zi
  • pak rigon
  • 150 gr pure patateje
  • ¾ gotë ujë
  • Për beshamelin nevojiten: 50 gr gjalpë, 50 gr miell, 500 ml qumësht, 2 të verdha veze, kripë, arrë moskat, 80 gram parmixhano

Udhëzimet

1

Në një tigan me vaj skuqni qepën, hudhrat e mishin e grirë. Shtoni më pas specat dhe pak verë për të shuar mishin.

2

Shtojmë kripën, kanellën, purenë e domateve, ujin dhe më pas e lini të ziejë.

3

Zieni makaronat dhe i kaloni në një tas të madh. I shtoni sipër mishin e grirë dhe e përzieni mirë.

4

Nga ana tjetër përgatisni beshamelin duke shkrirë gjalpin. Shtoni miellin dhe i trazoni mirë. Gradualisht qumështin dhe vetëm e përzieni që të mos krijohen kokrriza.

5

Largojeni nga zjarri. Gripi sipër 1/2 e djathit parmixhano, arrën moskat dhe shtoni vezët.

6

Merrni një tavë dhe shtroni makaronat. Sipër shtroni me kujdes beshamelin. Gripi edhe pjesën e mbetur të djathit parmixhano.

7

E vendosni në furrë për tu pjekur në temperaturë 180 gradë, përreth 25-30 minuta.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Doug Gluth
    04/07/2019 at 6:17 pm

    Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too great. I actually like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous site.

  • Leave a Reply