Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pjata më praktike dhe më e shijshme, që të gjitha amvisat e duan!
Në një tenxhere me ujë e kripë, zieni makaronat.
Pasi të kenë zierë i shtroni në një tavë.
Ndërkohë në një tas bashkoni qumështin, djathin e bardhë, vezët dhe i përzieni mirë.
I rregulloni me pak kripë e piper. Ia shtoni sipër makaronave dhe në fund i shtoni djathin kaçkavall në të gjithë sipërfaqen.
Përgatisni beshamelin. Ju duhen: 80 gram gjalpë i shkrirë, 2 lugë miell, 3 gota qumësht, pak kripë, arrë moskati. Për recetën e plotë kërkoni në Neps.al
E shtoni sipër makaronave dhe e përhapni mirë.
E fusni në furrë për 30 minuta, në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment