Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pastat Primavera nuk janë vetëm për në stinën e verës ose pranverës, por sa herë që doni të hani diçka të shijshme e të lehtë!
Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni për të zierë pennet.
Sapo të ziejnë, i kulloni dhe ruani një gotë nga lëngu i tyre.
Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën e kuqe me karotën. I përzieni për 2 minuta.
Shtoni brokolin, specat, kungulleshkën dhe i lini në zjarr për 5 minuta derisa perimet të zbuten.
Shtoni më pas hudhrën, domatet dhe erëzat e tjera. Shtoni edhe ujin nga zierja e makaronave.
Tek tasi i madh ku keni shtuar pennet, shtoni masën me perime që sapo përgatitët.
Sipër i shtoni lëngun e limonit, pak kripë, majdanozin dhe i përzieni të gjitha bashkë.
I shërbeni menjëherë duke i shtuar sipër djathin parmigiano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment